пʼятницю, 26 лютого 2016 р.

Пройшов тиждень інформатики. Підсумуємо…

                Чи можна уявити сучасний світ без компютера?  Наскільки ми, люди, залежні від Інтернету? Гаджети – друзі чи викрадачі часу сучасної молоді?
Відповіді на ці та інші питання намагалися віднайти наші гімназисти. Як учитель інформатики, я дещо спонукала їх до цих роздумів, запросивши взяти участь у різноманітних заходах у рамках Тижня інформатики, що стартував 15 лютого та тривав до 19 лютого  включно.
За результатами практичних досліджень психологи констатують, що сучасні підлітки не вміють жити без гаджетів. Вони звикли заповнювати ними  увесь свій вільний час. Діти уміють використовують їх для свого розвитку – для навчання, здобування нових знань та корисних знайомств, пошуку необхідної інформації.
Свої уміння та вправність у користуванні компютерними пристроями продемонстрували учні гімназії, взявши участь у конкурсах та вікторинах з інформатики. Розпочався Тиждень цікавої науки традиційно з екскурсії першачків у кабінет компютерної техніки. Малеча з відкритими ротиками дивилися та «Ого!!!! Клас-с!!! Супер!!! Багато компютерів!!!»,  переглядали мультфільм і в дарунок кожен із них отримав розмальовку. Школярі 2-х класів з ентузіазмом маленьких художників трудилися над створенням малюнків «Мій улюблений компютерний герой»,  а 4-В із захватом творили листівки до 8 Березня «Тобі, люба матусю!» на голубих моніторах у кабінеті. Спільна робота над проектом учнів 5-х класів теж принесла свої результати – яскраві «Правила роботи за компютером» обовязково стануть в нагоді молодшим школярам. Учні 6-А класу потрудилися над випуском інформаційного бюлетеня, присвяченого Дню безпечного Інтернету.
По завершенні Тижня інформатики незалежною експертною комісією було визначено та нагороджено грамотами і невеличкими подаруночками юних інформатиків. Отже, щиро вітаємо:
Баранюк Андрій, 2-Б клас – І місце
 Кощенко Даниїл, 2-А клас – ІІ місце

Селедець Ольга, 2-А клас – ІІ місце
Шимчук Владислав, 2-А клас – ІІІ місце
Савчук Юлія, 2-Б клас – ІІІ місце
Іванов Борис, 2-В клас – ІІІ місце

·     за кращі  комп’ютерні малюнки «Тобі, люба матусю!» учнів 4-В класу:
Касьян Оксану та Васільєву Ангеліну – І місце
Коханюка Дмитра та Кручковського Андрія – ІІ місце
Лопошу Вікторію та Лютяницю Аніту – ІІІ місце
Кравціва Вадима та Воронова Павла – за творчий підхід та креативність.


Щиро дякую усім, усім, хто взяв участь у Тижні інформатики! Бажаю й надалі бути такими ж активними та розумними, веселими та кмітливими, здобувати нові перемоги та підкорювати нові вершини знань.
І памятайте - «Хто володіє інформацією, той володіє світом!»
Фото наших творчих успіхів тут!